25 de febr. 2013

Noves retallades al servei de menjador

Benvolgudes famílies,

Des de l’Associació de Pares i Mares de l’EBM Can Bacardí ens sentim amb l’obligació decomunicar-vos els últims esdeveniments que estan succeint a l’escola, i que afecten principalment al servei de menjador de les EBM Municipals de Barcelona.



En concret a la nostra escola, a partir del proper 1 de març es farà una retallada d’una hora al dia de l’horari laboral de l'ajudant de la cuina. Aquesta retallada se suma a les de mitja hora al dia que han/hem patit totes les mestres de suport, també al migdia, al principi d’aquest curs.

Això vol dir que a partir de l’1 de març la retallada en horari de migdia a la nostra escola serà de 3,5 hores/dia respecte de l’any passat (2,5 hores entre les cinc mestres de suport i una hora de l’ajudant de cuina), mentre el preu s’ha mantingut.

La qüestió té diversos punts:

1) Després de les retallades sofertes aquest curs en les hores de mestres de suport, les cuineres estaven ajudant en tasques com pelar la fruita, tallar la carn... per mirar de garantir la qualitat de l'atenció als infants. En sumar aquest retall a l'anterior, de nou el servei perdrà qualitat.

2) De forma oficial, no es va comunicar ni a la direcció ni als pares aquesta decisió, tot i que la mesura ja ha estat confirmada per l'empresa responsable de donar el servei.

3) Els pares paguem per un servei determinat, amb l'agreujant que aquest any l'IMEB va decidir cobrar-nos els àpats no servits en cas de malaltia o faltes per motius diversos dels infants, i tenim dret no només a estar informats, sinó a ser consultats i tinguts en compte en qualsevol decisió que afecti a
la qualitat del servei.

Per tancar el tema, cal comentar-vos que aquesta retallada ha provocat un profund malestar entre la comunitat educativa, no només de la nostra escola, sinó de totes les EBM de Barcelona. La setmana passada hi va haver una assemblea de treballadores força tensa, ja que a més d’aquesta qüestió les mestres han sofert una sèrie de canvis de categoria que afecten les condicions laborals de moltes d’elles, i s'estan plantejant mobilitzacions.

Accions
Reunits en Junta extraordinària el vespre d'aques dilluns 25 de febrer de 2013, hem decidit que des de l'AMPA mantindrem ferm el nostre suport a l'equip educatiu del centre, treballadores del servei de menjador incloses.
També mirarem d'accelerar els contactes amb la resta d’AMPES del Districte, per mirar
d’impulsar accions conjuntes, i amb la Fapac, per veure si ens podem adherir a accions que ja estiguin en marxa.  Evidentment, mantenim també el contacte amb l’equip de l’escola per seguir l’evolució del tema i mirar de coordinar-nos.